Plateretik baratzera leloa izanen du 2021eko Nafar hegoaldeko uzta eskutik eskura kanpainak. Martxoaren 4tik 24ra eskatu ahal izango dira olioa eta kontserbak Errigoraren webgunean.
Elikagaiak ekoizteko erak aldatzeko, alda dezagun kontsumitzeko modua. Ohiko esamoldea (baratzetik platerera) atzekoz aurrera jarrita, ohiko kontsumitzailearen ohiko eskemak hankaz gora jarri nahi ditu Errigorak. Izan ere, eserita itxaron ordez, aulkitik altxatu gabe egin dezakegu bidea elikadura-burujabetzara, pentsatzen dugunaren arabera janez. Platerak tokiko uztarekin betez. Eskala txikian ekoitzitako elikagaiak kontsumituz. Produktu agroekologikoen eskaintza handitu dadin, hauen eskaera indartuz.
Asmoa ez da, ordea, maila teorikoan geratzea; praktikan, ekoizpena eskaerara nola moldatzen den erakutsi nahi da. Batetik, kanpaina hau abiatu zenetik, milaka kontsumitzaile arduratsuk bestelako hautuak eginez, ekoizpenaren eremuan eman diren pausuak kontatuz. Bestetik, kanpaina hau erronka gisa planteatuz: hainbat produkturen ekoizpenean muga handiak topatu dira, eta kanpaina honetan horien eskaera indartzen bada, ekoizle eta lur-eremu berriekin mugak gainditzeko elkarlanak bideratzeko gai izanen gara. Hau da, gure lankide, auzokide edo lagunei ulertarazi behar dieguna: gaurko kontsumoaren araberakoa izanen da biharko ekoizpena.